Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

52 otrok v spolnem suženjstvu

Bradley je eno izmed deklic večkrat posilil. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
FBI je skupaj s Centrom za pogrešane in zlorabljene otroke v posebni tridnevni akciji iz suženjstva rešil 52 otrok. Najmlajša žrtev prisilne prostitucije ima le 10 let.

V 36 ameriških mestih so agenti FBI naleteli na grozljive prizore. Našli so zbegane otroke, ki so jih zvodniki prisiljevali v spolne odnose. Na žalost pa takšni prizori niso redkost.

"Otroška prostitucija je velik problem v naši državi, kar dokazuje število rešenih otrok v naši akciji," pravi pomočnik direktorja oddelka FBI za preiskavo kaznivih dejanj Kevin Perkins.

Zadnja tridnevna akcija je del nacionalnega projekta z naslovom Izgubljena nedolžnost, ki deluje od leta 2003. V tem času so iz prisilne prostitucije rešili že 900 otrok.

V tokratni akciji so aretirali 60 zvodnikov, skupno pa kar 631 ljudi, je na svoji spletni strani objavila FBI.

Projekt Izgubljena nedolžnost se bo nadaljeval še naprej, saj je po besedah direktorja Centra za  pogrešane in zlorabljene otroke Ernieja Allena otroška prostitucija "oblika suženjstva 21. stoletja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.