6 pridržanih, ranjen policist in 2 protestnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včerajšnji protesti so se spet končali z nasiljem. Poškodovan je bil en policist. V UKC Ljubljana so oskrbeli dva pacienta, pridržanih pa je bilo šest oseb.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je po ponedeljkovem protestu v Mariboru zgodil tudi protest v Ljubljani. Po grobih ocenah se ga je udeležilo tisoč ljudi. Zbrali so se na Kongresnem trgu in se nato pomaknili proti stavbi parlamenta. Protestnike so usmerjali tudi policisti.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti naloge varovanja javnega shoda izvajali v skladu z zakonskimi pooblastili in po postopkih, ki so za take dogodke predvideni. "V času shoda je bilo zaznanih nekaj posameznikov, ki so kršili javni red in mir, policisti so zaradi že omenjenih kršitev pridržali 6 oseb. Za vzpostavitev javnega reda in miru pa so policisti posamezno uporabili tudi prisilna sredstva, v enem primeru tudi plinski razpršilec. Zoper eno od prijetih oseb bodo policisti podali tudi kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo."

Po do sedaj zbranih podatkih je bil med shodom poškodovan en policist. Obveščeni pa so bili tudi o tem, da je s strani udeležencev shoda v mimoidočega priletela granitna kocka. Omenjena oseba je morala poiskati zdravniško pomoč. V jutranjih urah pa so bili obveščeni tudi, da je počilo steklo okna na objektu parlamenta. Policisti o okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:21 29. November 2012.

    Lepa sela . lepo gore

  • 12:21 29. November 2012.

    Dok vam je ćopavi Zagorac trpao u dupe američke dolare znali ste da kenjate o bratstvu i jedinstvu da se …

  • 09:46 29. November 2012.

    V Mariboru se je videlo, da policija ni želela izolirati in pridržati posameznih izgrednikov, ki so kršili javni red in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.