Slovenija
21 ogledov

6 pridržanih, ranjen policist in 2 protestnika

Protest v Ljubljani Žurnal24 main
Včerajšnji protesti so se spet končali z nasiljem. Poškodovan je bil en policist. V UKC Ljubljana so oskrbeli dva pacienta, pridržanih pa je bilo šest oseb.

Včeraj se je po ponedeljkovem protestu v Mariboru zgodil tudi protest v Ljubljani. Po grobih ocenah se ga je udeležilo tisoč ljudi. Zbrali so se na Kongresnem trgu in se nato pomaknili proti stavbi parlamenta. Protestnike so usmerjali tudi policisti.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti naloge varovanja javnega shoda izvajali v skladu z zakonskimi pooblastili in po postopkih, ki so za take dogodke predvideni. "V času shoda je bilo zaznanih nekaj posameznikov, ki so kršili javni red in mir, policisti so zaradi že omenjenih kršitev pridržali 6 oseb. Za vzpostavitev javnega reda in miru pa so policisti posamezno uporabili tudi prisilna sredstva, v enem primeru tudi plinski razpršilec. Zoper eno od prijetih oseb bodo policisti podali tudi kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo."

Po do sedaj zbranih podatkih je bil med shodom poškodovan en policist. Obveščeni pa so bili tudi o tem, da je s strani udeležencev shoda v mimoidočega priletela granitna kocka. Omenjena oseba je morala poiskati zdravniško pomoč. V jutranjih urah pa so bili obveščeni tudi, da je počilo steklo okna na objektu parlamenta. Policisti o okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila.

Komentarjev 9
  • juventus1897 12:21 29.november 2012.

    Lepa sela . lepo gore

  • juventus1897 12:21 29.november 2012.

    Dok vam je ćopavi Zagorac trpao u dupe američke dolare znali ste da kenjate o bratstvu i jedinstvu da se smeškate jedni drugima. A onda je došlo vreme da svodite račune. Nema problema, samo što ih niste ranije svodili, nego ...prikaži več ste se 50 godina izdrkavali ovde, 50 godina karali najbolje pičke, vozili najbolja kola, a sad kad vam se kita više ne diže, e hajde sad malo da se bavimo poštenjem. E pa iskenjam se ja na svo vaše poštenje i na svu tu vašu poštenu generaciju.Pizda vam materina...

  • jožateboža 09:46 29.november 2012.

    V Mariboru se je videlo, da policija ni želela izolirati in pridržati posameznih izgrednikov, ki so kršili javni red in mir! Z utečeno akcijo ustrahovanja so želeli razgnati množico, zato smo pretežno tekli le mirni protestniki ( za info. nismo ...prikaži več se hoteli nažreti solzivca, ki so ga s helikopterjem razpihovali po mestnih ulicah)!