60-letnika gojila konopljo

Foto: PU Celje konoplja Foto: PU Celje konoplja
Šentjurski policisti so v začetku tedna v okolici Ponikve odkrili nasad 781 sadik konoplje. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta jo gojila 60 in 57 let stara zakonca, stanujoča na tem območju.
Oglej si celoten članek

Policisti so lepo urejen nasad konoplje v velikosti 60 x 15 metrov odkrili na težko dostopnem terenu. Zaščiten je bil z mrežo proti toči in obdan z večjo količino vodnih virov, potrebnih za gojenje. V okolici so našli še več manjših nasadov konoplje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta prepovedano drogo konopljo v omenjenih nasadih gojila 60-letni domačin in njegova 57-letna partnerica. V nasadih so našli 527 izredno kakovostnih sadik konoplje, visokih več kot 2,5 metra. V gozdu ob kmetiji, kjer omenjena živita, so našli še najmanj en m3 posušenih stebel konoplje, prekritih s folijo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V hišni preiskavi, ki je sledila, so policisti na podstrešju našli sušilnico in laboratorij za pridelavo konoplje ter približno četrtino kilograma že posušene konoplje, pripravljene za prodajo. V okolici hiše in v pripadajočih objektih kmetije so našli še 254 sadik konoplje. Nekatere so bile že posušene, druge pa sta osumljena gojila v okolici hiše, na vrtu ter na njivi. 

Zakonca naj bi se s preprodajo ukvarjala že dlje časa, poleg tega pa naj bi maja posadila najmanj tisoč sadik konoplje.

Oba osumljena so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186/I-III členu kazenskega zakonika, so še sporočili celjski policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:58 26. September 2011.

    Kaj pa češ. Policisti, strokovnjaki na ministrstvu za zdravje, za notranje zadeve in še kje so - nerazgledani, neizobraženi in …

  • 18:34 25. September 2011.

    Če bi mela Grške penzije jima ne bi bilo treba rint v kriminal!

  • 13:33 24. September 2011.

    Preprodajala že nista, prodajala in proizvajala pa. Vam da to kak namig o eksistenčni krizi penzionistov in o višini njihovih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.