Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

60-letnika gojila konopljo

konoplja
1/2
PU Celje
Šentjurski policisti so v začetku tedna v okolici Ponikve odkrili nasad 781 sadik konoplje. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta jo gojila 60 in 57 let stara zakonca, stanujoča na tem območju.

Policisti so lepo urejen nasad konoplje v velikosti 60 x 15 metrov odkrili na težko dostopnem terenu. Zaščiten je bil z mrežo proti toči in obdan z večjo količino vodnih virov, potrebnih za gojenje. V okolici so našli še več manjših nasadov konoplje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta prepovedano drogo konopljo v omenjenih nasadih gojila 60-letni domačin in njegova 57-letna partnerica. V nasadih so našli 527 izredno kakovostnih sadik konoplje, visokih več kot 2,5 metra. V gozdu ob kmetiji, kjer omenjena živita, so našli še najmanj en m3 posušenih stebel konoplje, prekritih s folijo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V hišni preiskavi, ki je sledila, so policisti na podstrešju našli sušilnico in laboratorij za pridelavo konoplje ter približno četrtino kilograma že posušene konoplje, pripravljene za prodajo. V okolici hiše in v pripadajočih objektih kmetije so našli še 254 sadik konoplje. Nekatere so bile že posušene, druge pa sta osumljena gojila v okolici hiše, na vrtu ter na njivi. 

Zakonca naj bi se s preprodajo ukvarjala že dlje časa, poleg tega pa naj bi maja posadila najmanj tisoč sadik konoplje.

Oba osumljena so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186/I-III členu kazenskega zakonika, so še sporočili celjski policisti.

Komentarjev 4
  • secufin 15:58 26.september 2011.

    Kaj pa češ. Policisti, strokovnjaki na ministrstvu za zdravje, za notranje zadeve in še kje so - nerazgledani, neizobraženi in škodoželjni!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:34 25.september 2011.

    Če bi mela Grške penzije jima ne bi bilo treba rint v kriminal!

  • diabolik 13:33 24.september 2011.

    Preprodajala že nista, prodajala in proizvajala pa. Vam da to kak namig o eksistenčni krizi penzionistov in o višini njihovih penzij? Čez nekaj let se bomo takim člankom iz sive preteklosti samo še čudili in smejali. Takrat bo mlajša, manj ...prikaži več zadrgnjena in pametnejša generacija uradnikov konopljo legalizirala, da si bodo tisti, ki jim radi kake take zahrbtne bolezni več proti bolečinam nič ne pomaga, lahko olajšali življenje.ssImel sem slepega prijatelja, ki je imel za očmi neznosne bolečine. Pomagala mu je samo konoplja. Zato sem jo zanj seveda v mali količini gojil in jo pripravljal za konzum. Sam tega nisem poskusil nikoli, a bi, če bi trpel take bolečine, kot jih je prijatelj Viki. Sedaj ga že nekaj let več ni. Spomin nanj je ostal, spomin na nasad pa že skoraj zamrl.