85 Kosovcev nelegalno v Slovenijo

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters)
Dvema državljanoma Kosova so policisti odvzeli prostost. Moška sta namreč organizirala nezakonito preseljevanje tujcev.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so pred dnevi odvzeli prostost državljanoma Kosova, osumljenima prepovedanega prehajanje meje in overitve lažne vsebine. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju 22-letnika izpustil, zoper 34-letnika pa odredil pripor.

Državo prenesla naokoli
Ugotovili so namreč, da sta lani in predlani na Zavodu RS za zaposlovanje vložila prošnje za izdajo "dovoljenja za zaposlitev" za okoli 85 državljanov Kosova, ki naj bi bili zaposleni v podjetjih, katere sta omenjena ustanovila. Pristojne organe sta spravila v zmoto in dosegla, da so izdali dovoljenja za prvo zaposlitev tujca pri nas, nadalje pa so to dovoljenje uporabili kot dokaz pri pridobivanju dovoljenj za prebivanje tujcev v Sloveniji.

Tujci dejansko nikoli niso bili zaposleni pri delodajalcu, kot je izhajalo iz dovoljenja, niti niso prebivali na navedenem naslovu. Z zlorabo instituta so na legalen način prišli v Slovenijo, nato pa so pot nadaljevali v druge države EU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.