Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

85 Kosovcev nelegalno v Slovenijo

Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dvema državljanoma Kosova so policisti odvzeli prostost. Moška sta namreč organizirala nezakonito preseljevanje tujcev.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so pred dnevi odvzeli prostost državljanoma Kosova, osumljenima prepovedanega prehajanje meje in overitve lažne vsebine. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju 22-letnika izpustil, zoper 34-letnika pa odredil pripor.

Državo prenesla naokoli
Ugotovili so namreč, da sta lani in predlani na Zavodu RS za zaposlovanje vložila prošnje za izdajo "dovoljenja za zaposlitev" za okoli 85 državljanov Kosova, ki naj bi bili zaposleni v podjetjih, katere sta omenjena ustanovila. Pristojne organe sta spravila v zmoto in dosegla, da so izdali dovoljenja za prvo zaposlitev tujca pri nas, nadalje pa so to dovoljenje uporabili kot dokaz pri pridobivanju dovoljenj za prebivanje tujcev v Sloveniji.

Tujci dejansko nikoli niso bili zaposleni pri delodajalcu, kot je izhajalo iz dovoljenja, niti niso prebivali na navedenem naslovu. Z zlorabo instituta so na legalen način prišli v Slovenijo, nato pa so pot nadaljevali v druge države EU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.