9-letni otrok nezavesten obležal, mati bo dobila plačilni nalog

Foto: Žurnal24 main ukc ljubljana, reševalno vozilo, rešilec, reševanje, bolnik, poškodba
Otrok ni imel čelade, mati bo dobila plačilni nalog.
Oglej si celoten članek

Včeraj malo pred 16. uro je 9-letni otrok v Kupčinjem vrhu sam kolesaril po lokalni cesti Kupčinji vrh-Sitež. V rahlem levem ovinku je zapeljal na bankino in padel. Po padcu je hudo poškodovan in nezavesten obležal. Prvo pomoč so mu nudili prvi posredovalci, nato pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Otrok med vožnjo ni uporabljal kolesarske čelade. Kolesarskega izpita še nima.

Policisti bodo otrokovi materi, s katero sta bila v tem kraju na obisku, izdali plačilni nalog zaradi opustitve dolžnega skrbstva in nadzorstva nad otrokom.

Slovenska zakonodaja določa, da morajo kolesarsko čelado nositi vsi vozniki koles, ki še niso dopolnili 18 let. Seveda jih morajo nositi tudi otroci, ki se vozijo v kolesarskih sedežih. 

V Nemčiji so za spodbujanje nošnje čelade med mlajšimi sprožili zanimivo kampanjo.

Avto "Izgleda kot sranje. Ampak rešuje moje življenje"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.