Adijo, časovni zamik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
RTV Slovenija. Od operaterjev zahteva, da onemogočijo funkcijo gledanja programa z zamikom.
Oglej si celoten članek

Storitev časovni zamik, ki jo ponujajo številni kabelski operaterji, presega dovoljenje za kabelsko retransmisijo programov, pravijo na RTV Slovenija in dodajajo: “Kabelskim operaterjem in Združenju kabelskih operaterjev smo posredovali dopis, s katerim smo prepovedali kakršnokoli drugačno uporabo programskih vsebin izdajatelja RTV Slovenija od sočasnega, nespremenjenega in neskrajšanega predvajanja.”

Prvi je bil Pro Plus

Možnost ogleda s časovnim zamikom je operaterjem že sredi julija prepovedal Pro Plus, ki oddaja programa Pop TV in Kanal A. “Gre za storitve, ki so jih naročnikom ponujali in tržili operaterji, za to pa niso pridobili ustreznih pravic TV-postaj,” pravijo na Pro Plus.

Na T-2 ob tem poudarjajo, da “pravne norme ne sledijo tehnološkemu razvoju, kar predstavlja pomembne ovire, ki pa jih na koncu žal občutijo predvsem uporabniki storitev”.

V Amisu pa dodajajo, da so bili uporabniki zaradi tega nezadovoljni, kljub temu pa se ni povečalo število odpovedi storitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:55 25. Avgust 2012.

    Jaz bi ga tudi najraje ukinil, da nehamo plačevati v prazno za programe kateri niso vredni centa, ne pa evra …

  • 09:09 25. Avgust 2012.

    Jao bože kaj te rtv misli kaj je,glede na to kaki program imajo ga lahko ukinejo,kaj šele da bi za …

  • 09:09 25. Avgust 2012.

    Operaterji bi se v tem primeru morali združit in odločno reči ne .<br /><br />Ne moremo se vrniti v čas …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.