Slovenija
84 ogledov

Adijo, časovni zamik

ženska TV Shutterstock
RTV Slovenija. Od operaterjev zahteva, da onemogočijo funkcijo gledanja programa z zamikom.

Storitev časovni zamik, ki jo ponujajo številni kabelski operaterji, presega dovoljenje za kabelsko retransmisijo programov, pravijo na RTV Slovenija in dodajajo: “Kabelskim operaterjem in Združenju kabelskih operaterjev smo posredovali dopis, s katerim smo prepovedali kakršnokoli drugačno uporabo programskih vsebin izdajatelja RTV Slovenija od sočasnega, nespremenjenega in neskrajšanega predvajanja.”

Prvi je bil Pro Plus

Možnost ogleda s časovnim zamikom je operaterjem že sredi julija prepovedal Pro Plus, ki oddaja programa Pop TV in Kanal A. “Gre za storitve, ki so jih naročnikom ponujali in tržili operaterji, za to pa niso pridobili ustreznih pravic TV-postaj,” pravijo na Pro Plus.

Na T-2 ob tem poudarjajo, da “pravne norme ne sledijo tehnološkemu razvoju, kar predstavlja pomembne ovire, ki pa jih na koncu žal občutijo predvsem uporabniki storitev”.

V Amisu pa dodajajo, da so bili uporabniki zaradi tega nezadovoljni, kljub temu pa se ni povečalo število odpovedi storitve.

Komentarjev 3
  • Tinko Polovinko 15:55 25.avgust 2012.

    Jaz bi ga tudi najraje ukinil, da nehamo plačevati v prazno za programe kateri niso vredni centa, ne pa evra ali pa več...

  • Barbara Rudelič 09:09 25.avgust 2012.

    Jao bože kaj te rtv misli kaj je,glede na to kaki program imajo ga lahko ukinejo,kaj šele da bi za njihov program rabla časovni zamik!!!

  • sluz 09:09 25.avgust 2012.

    Operaterji bi se v tem primeru morali združit in odločno reči ne .Ne moremo se vrniti v čas kamene dobe.