Adria Airways se sooča z napovedjo stavke

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Člani sindikata kabinskega osebja Adria Airways so poslovodstvu za 1. junij napovedali stavko, so potrdili v Adrii Airways.
Oglej si celoten članek

Vodstvo družbe se bo v prihodnjih dneh opredelilo do stavkovnih zadev, prizadevajo pa si, da do stavke ne bi prišlo. Povod za napoved stavke je po neuradnih informacijah nižanje plač in “nenormalno višanje norm”.

Medtem pa vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways. Zaupnik Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Matej Jemec pravi, da so člani sprejeli sklep, da po podjetniški kolektivni pogodbi zahtevajo izplačilo nadur, ki bi morale biti izplačane do 31. marca. Prav tako zahtevajo, da se jim plače skladno s pogodbo izplačujejo do 15. v mesecu.

Če vodstvo do 31. maja vodstvo ne bo odpravilo kršitev, Jemec ne izključuje možnosti stavke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.