Slovenija
15 ogledov

Adria Airways se sooča z napovedjo stavke

Adria Anže Petkovšek
Člani sindikata kabinskega osebja Adria Airways so poslovodstvu za 1. junij napovedali stavko, so potrdili v Adrii Airways.

Vodstvo družbe se bo v prihodnjih dneh opredelilo do stavkovnih zadev, prizadevajo pa si, da do stavke ne bi prišlo. Povod za napoved stavke je po neuradnih informacijah nižanje plač in “nenormalno višanje norm”.

Medtem pa vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways. Zaupnik Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Matej Jemec pravi, da so člani sprejeli sklep, da po podjetniški kolektivni pogodbi zahtevajo izplačilo nadur, ki bi morale biti izplačane do 31. marca. Prav tako zahtevajo, da se jim plače skladno s pogodbo izplačujejo do 15. v mesecu.

Če vodstvo do 31. maja vodstvo ne bo odpravilo kršitev, Jemec ne izključuje možnosti stavke.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:28 14.maj 2015.

    Seveda bo to spet se prelilo na pleča davkoplačevalcev...ker so naši izredno "inteligentni" politiki se odločil najprej prodat dobičkonosen Aerodrom in šele zdej ko bo Adria Airways vsa skurjena do konca ..ko bomo za njene napake mi še dodatno plačeval...šele ...prikaži več zdej se bo pa razmišljal o prodaji gnilega jajca....mislm ne poznam nobenga ki bi v zasebnem življenju ob krizi najprej prodal zlatih jajc in šele na koncu gnilih. Vsi najprej hočejo prodat gnila šele potem pa če je treba se proda tud zlata jajca....naši politiki pa lih obratno.... kretenizem.