Adria Airways z novo floto

Foto: Žurnal24 Model airbus A319 (Foto: EPA)
Adria Airways je prevzela novi airbus A319, ki ima v primerjavi z dosedanjimi precej daljši doseg, saj lahko leti vse do Dubaja. Njegov vzdevek je Papa.
Oglej si celoten članek

Z novim airbusom A319 in še enim, ki ga bo Adria Airways prevzela v začetku maja, bo slovenska letalska družba zaključila največjo prenovo flote v svoji zgodovini. Flota bo povsem prenovljena, v njej so že štirje novi canadairi 900, ki jih je Adria kupila v zadnjih treh letih.

Za potnike pomemben podatek je tudi, da novi airbus omogoča pristanek tudi v najslabših razmerah. Preizkusili ga bodo lahko že v petek na prvem letu v Istanbul. Ker se ime letala začne s črko P, se letalo v letalskem žargonu imenuje Papa.

Adrijina prenovljena flota bo zaradi prenove ustrezala okoljskim standardom, ki naj bi začeli veljati leta 2012, hkrati pa bo tudi bolj varčna. Stari airbusi so bili tako veliki, da so bili polno zasedeni le poleti v času čarterskih poletov. Nova bosta nekoliko manjša.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.