Slovenija
36 ogledov

Adria Airways z novo floto

Model airbus A319 (Foto: EPA) Žurnal24 main
Adria Airways je prevzela novi airbus A319, ki ima v primerjavi z dosedanjimi precej daljši doseg, saj lahko leti vse do Dubaja. Njegov vzdevek je Papa.

Z novim airbusom A319 in še enim, ki ga bo Adria Airways prevzela v začetku maja, bo slovenska letalska družba zaključila največjo prenovo flote v svoji zgodovini. Flota bo povsem prenovljena, v njej so že štirje novi canadairi 900, ki jih je Adria kupila v zadnjih treh letih.

Za potnike pomemben podatek je tudi, da novi airbus omogoča pristanek tudi v najslabših razmerah. Preizkusili ga bodo lahko že v petek na prvem letu v Istanbul. Ker se ime letala začne s črko P, se letalo v letalskem žargonu imenuje Papa.

Adrijina prenovljena flota bo zaradi prenove ustrezala okoljskim standardom, ki naj bi začeli veljati leta 2012, hkrati pa bo tudi bolj varčna. Stari airbusi so bili tako veliki, da so bili polno zasedeni le poleti v času čarterskih poletov. Nova bosta nekoliko manjša.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.