Afganistanskim silam bomo dali pol milijona

Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Častna straža Foto: Boštjan Tacol Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Janez Janša in Anders Fogh Rasmussen Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Častna četa Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša Foto: Boštjan Tacol Karel Erjavec Foto: Boštjan Tacol Aleš Hojs in Karel Erjavec Foto: Boštjan Tacol Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša
Slovenija bo prispevala pol milijona dolarjev za pomoč afganistanskim varnostnim silam po letu 2014, je danes povedal premier Janez Janša.
Oglej si celoten članek

Janez Janša je ob sprejemu generalnega sekretarja Nata Andersa Fogha Rasmussena dejal, da je Slovenija pripravljena finančno pomagati afganistanskim silam. Poudaril je, da je to ceneje kot pomoč z enotami. Premier je tudi povedal, da bodo slovenski vojaki v Afganistanu ostali do konca Natovih operacij konec leta 2014.

Rasmussen je priznal, da bo umik enot iz Afganistana velik logistični izziv za Nato, a ker je umik vojakov in opreme v pristojnosti posameznih držav, ki sodelujejo v operaciji, ni mogel povedati, kakšni bodo njegovi stroški.

Rasmussen in Janša sta danes govorila še o uresničevanju zaključkov nedavnega vrha Nata v Chicagu, razmerah v Siriji in nadaljnji širitvi zavezništva, predvsem na države Zahodnega Balkana.

Generalni sekretar Nata, ki je danes v Sloveniji na uradnem obisku, se bo sestal tudi s predsednikom državnega zbora Gregorjem Virantom in predsednikom republike Danilom Türkom. Gre sicer za redni obisk v zaveznici, ki ima novo vlado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:59 11. Julij 2012.

    ja to so fasisti...ti si mislil da so to pošteni ljudje??

  • 16:58 11. Julij 2012.

    kdo bo meni pomagal ko nemorem placevati osnovnih poloznic?? in zakaj potem placujemo to drzavo....ven iz afganistana in pustite revezem …

  • 00:52 6. Julij 2012.

    Izpolniti obveznosti do NATA?<br />Kaj pa onveznosti do slovenskih upokojencev, delavcev, izbrisanih,...???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.