Slovenija
12 ogledov

Afganistanskim silam bomo dali pol milijona

Anders Fogh Rasmussen, Janez Janša
1/12
Boštjan Tacol
Slovenija bo prispevala pol milijona dolarjev za pomoč afganistanskim varnostnim silam po letu 2014, je danes povedal premier Janez Janša.

Janez Janša je ob sprejemu generalnega sekretarja Nata Andersa Fogha Rasmussena dejal, da je Slovenija pripravljena finančno pomagati afganistanskim silam. Poudaril je, da je to ceneje kot pomoč z enotami. Premier je tudi povedal, da bodo slovenski vojaki v Afganistanu ostali do konca Natovih operacij konec leta 2014.

Rasmussen je priznal, da bo umik enot iz Afganistana velik logistični izziv za Nato, a ker je umik vojakov in opreme v pristojnosti posameznih držav, ki sodelujejo v operaciji, ni mogel povedati, kakšni bodo njegovi stroški.

Rasmussen in Janša sta danes govorila še o uresničevanju zaključkov nedavnega vrha Nata v Chicagu, razmerah v Siriji in nadaljnji širitvi zavezništva, predvsem na države Zahodnega Balkana.

Generalni sekretar Nata, ki je danes v Sloveniji na uradnem obisku, se bo sestal tudi s predsednikom državnega zbora Gregorjem Virantom in predsednikom republike Danilom Türkom. Gre sicer za redni obisk v zaveznici, ki ima novo vlado.

Komentarjev 8
  • privat 16:59 11.julij 2012.

    ja to so fasisti...ti si mislil da so to pošteni ljudje??

  • privat 16:58 11.julij 2012.

    kdo bo meni pomagal ko nemorem placevati osnovnih poloznic?? in zakaj potem placujemo to drzavo....ven iz afganistana in pustite revezem da zivijo! Državljanom pa znizajte stroske zivljenja

  • bobr 00:52 06.julij 2012.

    Izpolniti obveznosti do NATA?Kaj pa onveznosti do slovenskih upokojencev, delavcev, izbrisanih,...???