"Obveščevalna služba je očitno v popolnem razsulu!"

Foto: Saša Despot Sova Foto: Saša Despot Sova Foto: Saša Despot Sova
Zaposleni na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) stavkajo, poroča Reporter. Razlog naj bi bil v slabih delovnih razmerah in vodstvu.
Oglej si celoten članek

Uradnih pojasnil o stavki še ni, obrambni strokovnjak Klemen Grošelj pa je za Siol dejal, da še ni slišal, da bi v kakšni državi stavkale obveščevalne službe in da to kaže, da je obveščevalna služba v popolnem razsulu.

Zakon agentom in drugim zaposlenim na Sovi ne prepoveduje stavke, medtem ko vojaki ne smejo stavkati.  

Vprašanja, ali informacija o stavki drži, kakšne so stavkovne zahteve in kako poteka delo, smo poslali na Sovo.

Na vladi so za Reporter potrdili, da stavka poteka. "Vlada RS je seznanjena z odločitvijo sindikata agencije (Sove) o stavki. Verjamemo v tvoren dialog med sindikatom agencije in vodstvom agencije, zato upamo, da se bo kmalu našla ustrezna rešitev in da se bo stavka zaključila. Prepričani smo, da bo agencija naloge, pomembne za nacionalno varnost in druge interese države tudi med stavko izvajala nemoteno, v skladu z zakonskimi določili (36. člen ZSOVA)," so odgovorili iz vladnega urada za komuniciranje. Reporter poroča, da naj bi stavka trajala že od petka, po nekaterih podatkih pa že en teden. 

Podrobnosti o zahtevah sindikata niso razkrili, so pa zagotovili, da si vodstvo in sindikat agencije prizadevata za tvoren dialog in čimprejšnjo ustrezno rešitev.

Za Klemna Grošlja je stavka na Sovi nekaj nepredstavljivega in unikatnega ter odraz tega, da je obveščevalna služba očitno v popolnem razsulu. Iztok Prezelj pa je za Siol opozoril, da je treba obveščevalce, operativce in analitike tovrstnih služb dobro finančno nagrajevati. Ker so ti profili v evropskih državah umeščeni v sistem javne uprave, pa je stanje nekoliko paradoksalno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:50 7. December 2017.

    omega_v6.......... Ni res policija je dobila letos ogromno novih avtomobilov ,oblek in čevljev

  • 18:19 6. December 2017.

    Še eni voluharji več, ki stavkajo z polno ritjo !!!!!!!!!!!!!!!

  • 17:30 6. December 2017.

    Zelo zanimljivo!? Kaj pa v Sloveniji ni v razsulu?? Zdravstveni sistem v razsulu,policija v razrtrganih čevljih z zanič avtomobili,kmetijstvo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.