Agregate poslali tudi Američani

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sloveniji 22 agregatov posodila ameriška vojska.
Oglej si celoten članek

Minister za obrambo Roman Jakič je že v nedeljo na družbenem omrežju Twitter objavil, da je Slovenski vojski uspelo zagotoviti dvostransko pomoč ameriške vojske. "22 agregatov iz njihove baze v Italiji je že na poti," je zapisal. Agregati so prišli iz ameriške vojaške baze v Italiji.

Prek mehanizma Evropske unije (EU) za civilno zaščito je Slovenija do zdaj prejela 68 agregatov, bilateralno pa pet, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Od omenjenih 68 agregatov smo jih prek mehanizma EU samo iz Nemčije prejeli 22.

Solidarno iz Avstrije in Italije

Poleg pomoči, ki jo prejemamo na državni ravni prek EU-mehanizma za civilno zaščito, so solidarnost izrazile številne obmejne občine iz Avstrije in Italije ter v sodelovanju s slovenskimi lokalnimi skupnostmi zagotovile več agregatov manjše moči za individualno rabo.

Reševalci iz tujine pomagajo slovenskim kolegom ne le pri namestitvi in upravljanju agregatov, temveč tudi pri odpravi posledic ujme. Trenutno je v Sloveniji okoli 200 tujih reševalcev. Njihovo število se iz dneva v dan spreminja, saj so nekatere tuje enote po namestitvi agregatov odšle domov, v nekaterih enotah pa se reševalci izmenjujejo, so še navedli.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.