Akcije med martinovanji

Foto: Žurnal24 null
Policisti poostreno. Ponoči kljub temu 22 prometnih nesreč, pridržali so 37 voznikov. Lani v času pred in po martinovem ustavili 25.692 voznikov.
Oglej si celoten članek

Ponoči na slovenskih cestah 22 prometnih nesreč. V 18-tih nesrečah je trpela pločevina, v 4-ih nesrečah pa so se poškodovali tudi udeleženci. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 37 voznikov.

Kot smo že obveščali, v dneh pred in po martinovem na slovenskih cestah potekajo poostrene kontrole prometa pod skupnim naslovom 0,0 voznik. Sinoči so bili policisti aktivni zlasti okrog vinorodnih okolišev. Koliko opitih voznikov so ujeli zaradi nedeljskega dne ni znano, so nam pa zbrali podatke za lansko akcijo.

V desetih dneh lanskoletne akcije, v katero sta bila zajeta tako imenovana martinova vikenda, so ustavili in z alkotestom preizkusili kar 25.692 voznikov. 868 oziroma 3,4 odstotke jih je imelo v organizmu večjo količino alkohola od dovoljene.

V policijskih prostorih je takrat prenočilo 310 voznikov, zasegli so 28 vozil in odredili 11 izrednih tehničnih pregledov vozil.

Letošnja akcija se je začela v petek, policisti jo bodo zaokrožili prihodnjo nedeljo. Tudi tokrat lovijo zlasti takšne voznike, ki – predno sedejo za volan – preveč preizkušajo mlado vino oziroma ostale alkoholne pijače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.