Slovenija
25 ogledov

Akcije med martinovanji

null Žurnal24 main
Policisti poostreno. Ponoči kljub temu 22 prometnih nesreč, pridržali so 37 voznikov. Lani v času pred in po martinovem ustavili 25.692 voznikov.

Ponoči na slovenskih cestah 22 prometnih nesreč. V 18-tih nesrečah je trpela pločevina, v 4-ih nesrečah pa so se poškodovali tudi udeleženci. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 37 voznikov.

Kot smo že obveščali, v dneh pred in po martinovem na slovenskih cestah potekajo poostrene kontrole prometa pod skupnim naslovom 0,0 voznik. Sinoči so bili policisti aktivni zlasti okrog vinorodnih okolišev. Koliko opitih voznikov so ujeli zaradi nedeljskega dne ni znano, so nam pa zbrali podatke za lansko akcijo.

V desetih dneh lanskoletne akcije, v katero sta bila zajeta tako imenovana martinova vikenda, so ustavili in z alkotestom preizkusili kar 25.692 voznikov. 868 oziroma 3,4 odstotke jih je imelo v organizmu večjo količino alkohola od dovoljene.

V policijskih prostorih je takrat prenočilo 310 voznikov, zasegli so 28 vozil in odredili 11 izrednih tehničnih pregledov vozil.

Letošnja akcija se je začela v petek, policisti jo bodo zaokrožili prihodnjo nedeljo. Tudi tokrat lovijo zlasti takšne voznike, ki – predno sedejo za volan – preveč preizkušajo mlado vino oziroma ostale alkoholne pijače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.