Alarmantni porast smrti na delovnem mestu

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Lani je na delovnem mestu umrlo kar 23 ljudi, kar je največ v zadnjih štirih letih. Med mrtvimi je največ utrujenih voznikov tovornjakov.
Oglej si celoten članek

Po podatkih letnega poročila Inšpektorata za delo (IDRS), so v letu 2014 delodajalci prijavili 9333 delovnih nezgod. Med njimi je bilo 15 kolektivnih, kar pomeni, da sta se hkrati poškodovala dva delavca ali več. 

Foto: Žurnal24 Delovne nesreče

Med mrtvimi največ voznikov tovornih vozil 

Najbolj skrbi podatek o povečanji števila umrlih delavcev. Če smo imeli pred štirimi leti v Sloveniji 20 delovnih nezgod, ki so se končale s smrtjo, jih je bilo lani že 23. Najpogostejši vzrok za smrt so bile prometne nesreče, najpogostejše žrtve pa vozniki tovornih vozil. 

"Vzrok za nezgode prekomerna utrujenost",  je pojasnil Slavko Krištofelc, direktor inšpekcije nadzora varnosti in zdravja pri delu. Podatki o nesrečah, tudi s smrtnim izidom soupada s tem, da so lani inšpektorji ugotovili 149 kršitev delovnega časa in obveznega počitka tako imenovanih mobilnih delavcev. Leta 2013 je bilo tovrstnih kršitev 79.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.