Albanski prisluhi o prostem času

Foto: Žurnal24 "Tožilstvo predlaga dokaze, ki s kaznivim dejanjem nimajo nobene veze," Luka Zaj
Droga. Polemika odvetnikov in tožilstva o tem, kaj dokazuje preprodajo heroina in kaj ne.
Oglej si celoten članek

Prisluškovanje. Ljubljanski sodnik, ki zaradi preprodaje heroina in kokaina sodi šestčlanski domnevno kriminalni združbi, je včeraj začel prebirati prepise pogovorov med obtoženimi, ki jih je policija predlani šest mesecev tajno opazovala.

Na vsaj še štirih nadaljevanjih sojenja v naslednjih mesecih bo sodišče presojalo, ali se je šesterica, ki naj bi jo vodil Albanec Mustaf Izairi, resnično dogovarjala za prevoze droge iz Makedonije v Slovenijo. Tožilstvo in zagovornike obtoženih pa je sprla že vsebina prvega včeraj poslušanega pogovora Izairija z znancem v albanščini.

Kaj dokazuje tožilstvo s pogovori obtoženih o tem, kaj počnejo v prostem času,” je zanimalo Luko Zajca, zagovornika Gregorja Kristla, ki naj bi v združbi sodeloval kot posrednik droge kupcem. “Dokazujejo se stiki med obtoženimi. Večkrat v pogovoru uporabljajo prispodobe z izrazi, ki v resnici denimo pomenijo njihovo dogovarjanje o nakupu ali preprodaji heroina,” je tožilka Tamara Gregorčič utemeljila, zakaj je sodišču predlagala poslušanje, kako Izairi in znanec razpredata o lastnem ljubezenskem življenju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.