Slovenija
72 ogledov

Albanski prisluhi o prostem času

"Tožilstvo predlaga dokaze, ki s kaznivim dejanjem nimajo nobene veze," Luka Zaj Žurnal24 main
Droga. Polemika odvetnikov in tožilstva o tem, kaj dokazuje preprodajo heroina in kaj ne.

Prisluškovanje. Ljubljanski sodnik, ki zaradi preprodaje heroina in kokaina sodi šestčlanski domnevno kriminalni združbi, je včeraj začel prebirati prepise pogovorov med obtoženimi, ki jih je policija predlani šest mesecev tajno opazovala.

Na vsaj še štirih nadaljevanjih sojenja v naslednjih mesecih bo sodišče presojalo, ali se je šesterica, ki naj bi jo vodil Albanec Mustaf Izairi, resnično dogovarjala za prevoze droge iz Makedonije v Slovenijo. Tožilstvo in zagovornike obtoženih pa je sprla že vsebina prvega včeraj poslušanega pogovora Izairija z znancem v albanščini.

Kaj dokazuje tožilstvo s pogovori obtoženih o tem, kaj počnejo v prostem času,” je zanimalo Luko Zajca, zagovornika Gregorja Kristla, ki naj bi v združbi sodeloval kot posrednik droge kupcem. “Dokazujejo se stiki med obtoženimi. Večkrat v pogovoru uporabljajo prispodobe z izrazi, ki v resnici denimo pomenijo njihovo dogovarjanje o nakupu ali preprodaji heroina,” je tožilka Tamara Gregorčič utemeljila, zakaj je sodišču predlagala poslušanje, kako Izairi in znanec razpredata o lastnem ljubezenskem življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.