Albin Turk (še) ne bo odstopil

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Direktor Mariborskih lekarn Albin Turk bo s položaja odstopil le v primeru pravnomočne obtožnice.
Oglej si celoten članek

To je Albin Turk včeraj pojasnil tudi mariborskemu županu Andreju Fištravcu, ko je pojasnjeval ozadje torkove kriminalistične preiskave. Nacionalni preiskovalni urad je namreč takrat opravil 11 hišnih preiskav, v katerih so tri osebe začasno pridržali, banka pa je bila s spornimi krediti oškodovana za 48 milijonov evrov. Po neuradnih podatkih so preiskovali posle NLB s podjetji, povezanimi s Samidom Osmanovičem. Njegovo podjetje naj bi banki dolgovalo več deset milijonov evrov.

NLB ni želela izročiti papirjev

Kot je še povedal Turk, so se kriminalisti pri njem oglasili zato, ker NLB ni želela izročiti dokumentacije, povezane s spornimi posli. Prav tako pravi, da je kot direktor podravskega centra NLB le izvajal sklepe, ki jih je sprejel kreditni odbor banke, kjer pa sam ni sedel. Je pa zanimivo, da banka, kot trdi Turk, ni želela izročiti dokumentacije. Ko so bili preiskovalci še na delu, so namreč v NLB poudarili, da banka z njimi polno sodeluje in jim nudi potrebno podporo pri njihovem delu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:38 19. December 2013.

    Edino kar sem pametnega slišal dosedaj na jugu , je bilo tisto " bit će uhapšeni svi koji.." Ne vem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.