Slovenija
65 ogledov

Albin Turk (še) ne bo odstopil

banka NLB Boštjan Tacol
Direktor Mariborskih lekarn Albin Turk bo s položaja odstopil le v primeru pravnomočne obtožnice.

To je Albin Turk včeraj pojasnil tudi mariborskemu županu Andreju Fištravcu, ko je pojasnjeval ozadje torkove kriminalistične preiskave. Nacionalni preiskovalni urad je namreč takrat opravil 11 hišnih preiskav, v katerih so tri osebe začasno pridržali, banka pa je bila s spornimi krediti oškodovana za 48 milijonov evrov. Po neuradnih podatkih so preiskovali posle NLB s podjetji, povezanimi s Samidom Osmanovičem. Njegovo podjetje naj bi banki dolgovalo več deset milijonov evrov.

NLB ni želela izročiti papirjev

Kot je še povedal Turk, so se kriminalisti pri njem oglasili zato, ker NLB ni želela izročiti dokumentacije, povezane s spornimi posli. Prav tako pravi, da je kot direktor podravskega centra NLB le izvajal sklepe, ki jih je sprejel kreditni odbor banke, kjer pa sam ni sedel. Je pa zanimivo, da banka, kot trdi Turk, ni želela izročiti dokumentacije. Ko so bili preiskovalci še na delu, so namreč v NLB poudarili, da banka z njimi polno sodeluje in jim nudi potrebno podporo pri njihovem delu.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:38 19.december 2013.

    Edino kar sem pametnega slišal dosedaj na jugu , je bilo tisto " bit će uhapšeni svi koji.." Ne vem kako našim tale parolca nikakor ne diši ? HAPSI redom JVPMMDVJ !