Alenka Bratušek ostaja na čelu

Foto: EPA
Foto: EPA
Svet ZaAB je sprejel sklep, s katerim izraža podporo Alenki Bratušek za nadaljnje delovanje kot predsednice stranke.
Oglej si celoten članek

Kot je po več kot triurni seji sveta ZaAB v izjavi novinarjem pojasnila Maša Kociper, so nocoj opravili temeljito razpravo o tem, kako naprej v stranki. Ob tem je priznala, da so bila mnenja "nekoliko deljena", zlasti glede tega, ali naj Bratuškova odstopi takoj ali pa si "vsi skupaj vzamemo nekaj več časa za razmislek o tem, kako naprej".

Na seji je po besedah Kociprove Bratuškova zahtevala oz. predlagala glasovanje o tem, ali v svetu še vedno uživa podporo, ki jo je brez glasu proti tudi dobila. Svet je sprejel še sklep, s katerim priporoča in prosi poslansko skupino, naj ostane enotna. Na vprašanje, ali je bil pri teh sklepih kdo vzdržan, je Kociprova odgovorila, da "dva ali trije".

Izstopi

V stranki naj bi bile razmere napete vse od njene kandidature za evropsko komisarko, o kateri po besedah Petra Vilfana, ki je pred dnevi iz stranke izstopil, nekateri sploh niso bili obveščeni. Predsednico je večkrat pozval, naj odstopi s funkcije in od komisarske kandidature. A očitno ni bil edini nezadovoljen, saj naj bi stranko zapustil tudi nekdanji predsednik sveta Stojan Pelko.

Svoje odstope naj bi napovedali še nekateri drugi člani stranke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:33 9. December 2014.

    Dej predlog,sej to so tvoji.

  • 08:11 9. December 2014.

    Bog jim jo požeganaj!

  • 06:26 9. December 2014.

    eno bo prav gotovo slovenci in evropa si bomo doticno a.b.prav gotovo dobro zapomnili

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.