Slovenija
31 ogledov

Alenka Bratušek ostaja na čelu

Alenka Bratušek EPA
Svet ZaAB je sprejel sklep, s katerim izraža podporo Alenki Bratušek za nadaljnje delovanje kot predsednice stranke.

Kot je po več kot triurni seji sveta ZaAB v izjavi novinarjem pojasnila Maša Kociper, so nocoj opravili temeljito razpravo o tem, kako naprej v stranki. Ob tem je priznala, da so bila mnenja "nekoliko deljena", zlasti glede tega, ali naj Bratuškova odstopi takoj ali pa si "vsi skupaj vzamemo nekaj več časa za razmislek o tem, kako naprej".

Na seji je po besedah Kociprove Bratuškova zahtevala oz. predlagala glasovanje o tem, ali v svetu še vedno uživa podporo, ki jo je brez glasu proti tudi dobila. Svet je sprejel še sklep, s katerim priporoča in prosi poslansko skupino, naj ostane enotna. Na vprašanje, ali je bil pri teh sklepih kdo vzdržan, je Kociprova odgovorila, da "dva ali trije".

Izstopi

V stranki naj bi bile razmere napete vse od njene kandidature za evropsko komisarko, o kateri po besedah Petra Vilfana, ki je pred dnevi iz stranke izstopil, nekateri sploh niso bili obveščeni. Predsednico je večkrat pozval, naj odstopi s funkcije in od komisarske kandidature. A očitno ni bil edini nezadovoljen, saj naj bi stranko zapustil tudi nekdanji predsednik sveta Stojan Pelko.

Svoje odstope naj bi napovedali še nekateri drugi člani stranke.

Komentarjev 8
  • patrijarh 15:33 09.december 2014.

    Dej predlog,sej to so tvoji.

  • encijan 08:11 09.december 2014.

    Bog jim jo požeganaj!

  • nostradamus 06:26 09.december 2014.

    eno bo prav gotovo slovenci in evropa si bomo doticno a.b.prav gotovo dobro zapomnili