Ali ga je res vodil "glas"?

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Poskus uboja. Predrag Mitrović mora spet pojasniti, zakaj naj bi zabodel profesorja.
Oglej si celoten članek

V sredo bodo na ljubljanskem sodišču še enkrat začeli razsojati o tem, ali je študent akademije za gledališče, radio, film in televizijo Predrag Mitrović konec novembra zavestno zabodel svojega mentorja Jerneja Lorencija.

“S sklepom višjega sodišča je bila sodba okrožnega sodišča razveljavljena in sodišču vrnjena v vnovično odločanje. Višje sodišče je namreč ugotovilo, da sodišče prve stopnje ni popolno ugotovilo dejanskega stanja glede obtoženčeve prištevnosti v času storitve kaznivega dejanja,” s sodišča pojasnjujejo, zakaj bodo Mitroviću morali soditi še enkrat, potem ko mu je bila junija naložena štiriletna zaporna kazen za napad na profesorja.

Tudi drugi začetek sojenja pa bo Mitrović dočakal v priporu. “Sodniki so pripor podaljšali za dva meseca, ker ocenjujejo, da obstaja sum, da bi dejanje ponovil ali pobegnil,” dodajajo na sodišču. Psihiatra, ki sta ga pregledala, ocenjujeta, da je bil med napadom bistveno manj prišteven.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.