Slovenija
84 ogledov

Ali ga je res vodil "glas"?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Poskus uboja. Predrag Mitrović mora spet pojasniti, zakaj naj bi zabodel profesorja.

V sredo bodo na ljubljanskem sodišču še enkrat začeli razsojati o tem, ali je študent akademije za gledališče, radio, film in televizijo Predrag Mitrović konec novembra zavestno zabodel svojega mentorja Jerneja Lorencija.

“S sklepom višjega sodišča je bila sodba okrožnega sodišča razveljavljena in sodišču vrnjena v vnovično odločanje. Višje sodišče je namreč ugotovilo, da sodišče prve stopnje ni popolno ugotovilo dejanskega stanja glede obtoženčeve prištevnosti v času storitve kaznivega dejanja,” s sodišča pojasnjujejo, zakaj bodo Mitroviću morali soditi še enkrat, potem ko mu je bila junija naložena štiriletna zaporna kazen za napad na profesorja.

Tudi drugi začetek sojenja pa bo Mitrović dočakal v priporu. “Sodniki so pripor podaljšali za dva meseca, ker ocenjujejo, da obstaja sum, da bi dejanje ponovil ali pobegnil,” dodajajo na sodišču. Psihiatra, ki sta ga pregledala, ocenjujeta, da je bil med napadom bistveno manj prišteven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.