Ali lahko komarji prenašajo koronavirus?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
WHO odgovarja.
Oglej si celoten članek

Trenutno s komarji še nimamo težav, se pa z naglimi koraki približuje sezona, ko se bomo morali tudi pred njimi zaščititi. Pri tem se postavlja vprašanje, ali bodo komarji poslabšali krizo zaradi koronavirusa.

Svetovna zdravstvena organizacija je na svoji spletni strani razbijala mite okoli COVID-19, med drugim je odgovorila tudi na to vprašanje. "Do sedaj ni bilo še nobenih informacij ali dokaza, ki bi pričali o tem, da so komarji lahko prenašalci koronavirusa. Novi koronavirus je respiratorni virus, ki se širi predvsem s kapljicami, ki jih s kašljanjem ali kihanjem proizvaja okužena oseba, s slino ali izcedki iz nosu,“ piše na spletni strani, kjer so poleg tega ovrgli mit, da uživanje česna in tople kopeli ščitijo pred okužbo. WHO poudarja, da se lahko z virusom okužimo po celem svetu, tudi tam, kjer je zelo vroče in je v zraku veliko vlage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.