Slovenija
4267 ogledov

Ali lahko komarji prenašajo koronavirus?

Virus Zahodnega Nila prenašajo komarji. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
WHO odgovarja.

Trenutno s komarji še nimamo težav, se pa z naglimi koraki približuje sezona, ko se bomo morali tudi pred njimi zaščititi. Pri tem se postavlja vprašanje, ali bodo komarji poslabšali krizo zaradi koronavirusa.

Svetovna zdravstvena organizacija je na svoji spletni strani razbijala mite okoli COVID-19, med drugim je odgovorila tudi na to vprašanje. "Do sedaj ni bilo še nobenih informacij ali dokaza, ki bi pričali o tem, da so komarji lahko prenašalci koronavirusa. Novi koronavirus je respiratorni virus, ki se širi predvsem s kapljicami, ki jih s kašljanjem ali kihanjem proizvaja okužena oseba, s slino ali izcedki iz nosu,“ piše na spletni strani, kjer so poleg tega ovrgli mit, da uživanje česna in tople kopeli ščitijo pred okužbo. WHO poudarja, da se lahko z virusom okužimo po celem svetu, tudi tam, kjer je zelo vroče in je v zraku veliko vlage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.