"Alkohol res ubija!"

Foto: Žurnal24 Čas okoli martinovega je najbolj kritičen glede problematike alkohola v cestnem
Čas okoli martinovega je najbolj kritičen glede problematike alkohola v cestnem prometu. V Celjski interdisciplinarni akcijski skupini za varnost cestnega prometa so se odločili za dodatno preventivo.
Oglej si celoten članek

"Cilj aktivnosti je v prvi vrsti zmanjšati število najhujših prometnih nesreč zaradi alkohola, saj na celjskem več kot polovico žrtev v cestnem prometu povzročijo alkoholizirani posamezniki," sporoča Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Pred jesenskim in zimskim časom ter obdobji praznovanj pred zaključkom novega leta, ki so eni od najbolj kritičnih v zvezi problematike alkohola in varnosti cestnega prometa, so se v Celju ponovno odločili, da se s preventivno vsebino, nasveti in podatki o tragičnih posledicah prometnih nesreč s prisotnostjo alkohola obrnejo neposredno na gostince in njihove stranke.

Na gostince se tako obračajo s prošnjo, da:
– v javnih prostorih gostinskega objekta na vidnem mestu izobesijo plakat, upoštevajo  vsebino, svetujejo in pomagajo gostom,
– upoštevajo določila zakona o omejevanju porabe alkohola: prepoved točenja alkohola mladoletni osebi, vinjeni osebi, žganih pijač do 10. ure …,
– goste opozorijo, da alkohol ne sodi v cestni promet, na plakat pa naj napišejo telefonske številke lokalnih taksi služb, poleg tega pa naj omogočijo uporabo telefona za zagotovitev varnega prevoza,
– v svoje prostore namestijo alkoteste, s katerim lahko gost preveri stopnjo alkohola,
– poleg plakatov in osebnih nasvetov ter predlaganih aktivnosti po zmožnostih posredujejo preventivna sporočila tudi s tiskom na prtičke, podstavke za kozarce in drugo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.