Slovenija
33 ogledov

"Alkohol res ubija!"

Čas okoli martinovega je najbolj kritičen glede problematike alkohola v cestnem Žurnal24 main
Čas okoli martinovega je najbolj kritičen glede problematike alkohola v cestnem prometu. V Celjski interdisciplinarni akcijski skupini za varnost cestnega prometa so se odločili za dodatno preventivo.

"Cilj aktivnosti je v prvi vrsti zmanjšati število najhujših prometnih nesreč zaradi alkohola, saj na celjskem več kot polovico žrtev v cestnem prometu povzročijo alkoholizirani posamezniki," sporoča Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Pred jesenskim in zimskim časom ter obdobji praznovanj pred zaključkom novega leta, ki so eni od najbolj kritičnih v zvezi problematike alkohola in varnosti cestnega prometa, so se v Celju ponovno odločili, da se s preventivno vsebino, nasveti in podatki o tragičnih posledicah prometnih nesreč s prisotnostjo alkohola obrnejo neposredno na gostince in njihove stranke.

Na gostince se tako obračajo s prošnjo, da:
– v javnih prostorih gostinskega objekta na vidnem mestu izobesijo plakat, upoštevajo  vsebino, svetujejo in pomagajo gostom,
– upoštevajo določila zakona o omejevanju porabe alkohola: prepoved točenja alkohola mladoletni osebi, vinjeni osebi, žganih pijač do 10. ure …,
– goste opozorijo, da alkohol ne sodi v cestni promet, na plakat pa naj napišejo telefonske številke lokalnih taksi služb, poleg tega pa naj omogočijo uporabo telefona za zagotovitev varnega prevoza,
– v svoje prostore namestijo alkoteste, s katerim lahko gost preveri stopnjo alkohola,
– poleg plakatov in osebnih nasvetov ter predlaganih aktivnosti po zmožnostih posredujejo preventivna sporočila tudi s tiskom na prtičke, podstavke za kozarce in drugo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.