Alkohol že v zraku?

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Na Dolenjskem lani 109 prometnih nesreč zaradi alkoholiziranih voznikov. Povprečno so imeli 1,59 grama/kilogram alkohola v krvi.
Oglej si celoten članek

Alkoholizirani vozniki so na dolenjskih in belokranjskih cestah v lanskem letu povzročili 109 prometnih nesreč; dve s smrtnim izidom, 43 s telesnimi poškodbami in 64 z materialno škodo.

Povprečna stopnja alkohola povzročiteljev prometnih nesreč je znašala 1,59 g/kg alkohola v krvi. 60 povzročiteljev je imelo sicer več kot 1,5 g/kg alkohola v krvi. Največ prometnih nesreč, v katerih so povzročitelji vozili pod vplivom alkohola, se je zgodilo na regionalnih cestah in to ob sobotah.

Skoraj 46 tisoč preizkusov
Dolenjski in belokranjski policisti so v lanskem letu odredili 45.808 preizkusov alkoholiziranosti. 1.390 preizkusov je bilo pozitivnih, 74 voznikov pa je opravljanje preizkusa odklonilo. Od 65 odrejenih strokovnih pregledov je bilo 31 pozitivnih, v 12 primerih pa so vozniki preizkus odklonili.

Policisti so v letu 2009 odredili tudi 90 strokovnih pregledov, v katerih se ugotavlja prisotnost psihoaktivnih snovi pri voznikih. V 45 primerih je bila ugotovljena prisotnost psihoaktivnih snovi, v 19 primerih pa so vozniki opravljanje pregleda odklonili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.