Alkotest med kuhančki: Tako so napihali v Ljubljani

Foto: Varna pot
Foto: Varna pot
Ženske bolj odgovorne kot moški.
Oglej si celoten članek

V petek, 14. decembra, so moderatorji zavoda Varna pot v okviru preventivne akcije "Čista nula, čista vest", obiskali praznično okrašeno Ljubljano in med obiskovalci stojnic, prireditev in lokalov ugotavljali, kako odgovorni vozniki smo Slovenci.

Rekorder napihal 1,24 mg/l

Naši moderatorji so med 18. in 22. uro nagovorili več kot 800 ljudi ter med odgovorne voznike, ki so napihali 0,0, razdelili prek 400 alkotestov za enkratno uporabo in obeskov zavarovalnice Generali.

Vsi, pri katerih je bila ugotovljena količina nad dovoljeno mejo, so obljubili, da si poiščejo alternativen in varen prevoz oziroma so za njih poskrbeli prijatelji. "Da danes ne bo vozil, nam je zagotovil tudi rekorder večera – gospod, ki je napihal 1,24 mg/l alkohola," so zapisali pri zavodu Varna pot. "Upamo, da se je tega držal."

Varna vožnja Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike?

Povprečje med tistimi, ki so napihali nad mejo, je bilo sicer 0,16 mg/l alkohola.

Ženske odgovornejše voznice

Na splošno so se tudi v tokratni akciji ženske izkazale kot nekoliko bolj odgovorne voznice. "Skoraj 96 odstotkov jih je napihalo pod dovoljeno mejo, medtem ko je bil ta delež pri moških nižji, in sicer dobrih 88 odstotkov," ugotavljajo pri zavodu Varna pot. "Med ženskami je bilo tudi več '0,0' voznic, prav nobena tudi ni napihala nad mejo."

Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:56 18. December 2018.

    Kar se tiče odgovornih voznic temu nebi rekla tako, vedno več je slišanega po novicah o pijanih voznicah, ki ne …

  • 13:54 17. December 2018.

    ma kaksne odgovornejse voznice ,ce ima pa vsaka druga telefon v roki se preden spelje iz parkirisca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.