Slovenija
6287 ogledov

Alkotest med kuhančki: Tako so napihali v Ljubljani

Alkotest v središču Ljubljane Varna pot
Ženske bolj odgovorne kot moški.

V petek, 14. decembra, so moderatorji zavoda Varna pot v okviru preventivne akcije "Čista nula, čista vest", obiskali praznično okrašeno Ljubljano in med obiskovalci stojnic, prireditev in lokalov ugotavljali, kako odgovorni vozniki smo Slovenci.

Rekorder napihal 1,24 mg/l

Naši moderatorji so med 18. in 22. uro nagovorili več kot 800 ljudi ter med odgovorne voznike, ki so napihali 0,0, razdelili prek 400 alkotestov za enkratno uporabo in obeskov zavarovalnice Generali.

Vsi, pri katerih je bila ugotovljena količina nad dovoljeno mejo, so obljubili, da si poiščejo alternativen in varen prevoz oziroma so za njih poskrbeli prijatelji. "Da danes ne bo vozil, nam je zagotovil tudi rekorder večera – gospod, ki je napihal 1,24 mg/l alkohola," so zapisali pri zavodu Varna pot. "Upamo, da se je tega držal."

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Varna vožnja Slovenija Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike?

Povprečje med tistimi, ki so napihali nad mejo, je bilo sicer 0,16 mg/l alkohola.

Ženske odgovornejše voznice

Na splošno so se tudi v tokratni akciji ženske izkazale kot nekoliko bolj odgovorne voznice. "Skoraj 96 odstotkov jih je napihalo pod dovoljeno mejo, medtem ko je bil ta delež pri moških nižji, in sicer dobrih 88 odstotkov," ugotavljajo pri zavodu Varna pot. "Med ženskami je bilo tudi več '0,0' voznic, prav nobena tudi ni napihala nad mejo."

Jutranja prometna konica v Kranju Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • alejinad 08:56 18.december 2018.

    Kar se tiče odgovornih voznic temu nebi rekla tako, vedno več je slišanega po novicah o pijanih voznicah, ki ne da so same v avtu imajo na zadnjem sedežu še celo otroka to je slabše kot da so v avtomobilu 3 pijani moški.

  • ECKING 13:54 17.december 2018.

    ma kaksne odgovornejse voznice ,ce ima pa vsaka druga telefon v roki se preden spelje iz parkirisca.