Alternativa neumnim nasvetom

Tako kot je normalnih plus 36 poleti, je normalnih minus 15 pozimi.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Matej Košir (Foto: Žurnal24) Ostanite doma, je francoska ministrica za zdravje ob nizkih temperaturah svetovala brezdomcem. Na meji črnega humorja, vendarle pa imajo vsi absurdi, ki smo jih v zadnjem mesecu slišali od županov ali ministrov po Evropi, nekaj zveze z realnostjo. Postali smo povsem nebogljeni. Vedno znova nas presenetita sneg pa minus 15 stopinj sredi zime. In potem se čudimo neumnim nasvetom. Ker smo nebogljeni, jih tisti, ki se čutijo poklicane, da pomagajo, delijo, da bi pomagali. Drugače ne znajo. Tako kot je normalnih plus 36 poleti, je normalnih minus 15 pozimi. Tudi če bi Janša Turku v superresor vrinil še vreme.

Pred enim tednom je vodja zavetišča kolegici dejal, da medije brezdomci zanimajo samo, kadar pritisne mraz. Žalostno, vendar resnično. Morda pa lahko rečemo, hvala bogu, da kdo pomisli na sočloveka, ki ga sicer spregleda. Mariborski študenti so očistili ulice ljudem, ki sami tega ne zmorejo. Neznanci primejo starejše pod roko, da jim ne zdrsne po stopnicah ... Čeprav imamo radi predvidljivost, nas nepredvidljive nevšečnosti nekako bizarno povezujejo. Lahko si pomagamo ali pa nebogljeno poslušamo neumne nasvete, kako naj si pomagamo.

Alternative. Vendarle pa lahko nekaj naredijo tudi tisti, ki neumne nasvete delijo. Jedrska elektrarna pri obratovanju oddaja v Savo in zrak toliko toplote, da bi lahko ogrevala pol Ljubljane. Železniški ali javni potniški promet nasploh je katastrofalen, subvencije za električna vozila so zanemarljive ... Tako majhni smo, da bi z alternativami rešili večino svojih majhnih težav. A se s prihodnostjo ukvarjamo tako daljnosežno kot vremenska napoved.

Komentar se navezuje na članek Stroški kurjave v višave

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.