Ambiciozen projekt

Foto: Žurnal24 Novomeški atleti, ki trenirajo tudi na zasneženem Portovalu, upajo, da bodo že č
Atleti in kolesarji združili moči pri gradnji nove dvorane.
Oglej si celoten članek
4.800, ne le 3.200
Razširjene kapacitete. 
Dvorana bi sprejela 3.200 gledalcev, z dodatnimi tribunami pa bi se zmogljivost povečala na 4.800 gledalcev. Zupanc je izpostavil, da bi bilo ob tem treba zagotoviti dodatne parkirne prostore; za zdaj jih je namreč predvidenih le 200.

Brez pomoči javno-zasebnega partnerstva pokritja velodroma in gradnje nove večnamenske dvorane ne moremo izpeljati. Računamo, da bomo po pridobljenem gradbenem dovoljenju v začetku prihodnjega leta prek razpisa dobili ustreznega investitorja,” je dejal župan novomeške občine Alojzij Muhič.

Prva faza v dveh letih
Kot je pojasnil arhitekt in vodja projektne skupine pri načrtovanju gradnje dvorane Marjan Zupanc, vrednost celotne investicije znaša od 12 do 13 milijonov evrov. Dvorana je zasnovana na obstoječi kolesarski stezi in tribunskih objektih.

V najboljšem primeru bi se lahko gradnja prve faze začela v drugi polovici prihodnjega leta.
Alojzij Muhič

Na novo bi zgradili atletsko stezo, vse skupaj pa prekrili z lahko jekleno konstrukcijo in termoizolativnim materialom. “Prva od treh gradbenih faz, to je nadkritje velodroma in ureditev nujnih inštalacij, je izvedljiva najpozneje v dveh letih,” je povedal. Slavko Malnar, trener v Atletskem klubu Krka Novo mesto, pa je dodal, da bo treba kandidirati tudi za evropska sredstva: “Ko pogledamo načrt gradnje dvorane Velodrom, je jasno, da bi to lahko postalo olimpijsko pripravljalno središče. Stroške vzdrževanja pa bi kril zasebni partner.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.