Slovenija
19 ogledov

Ambiciozen projekt

Novomeški atleti, ki trenirajo tudi na zasneženem Portovalu, upajo, da bodo že č Žurnal24 main
Atleti in kolesarji združili moči pri gradnji nove dvorane.
4.800, ne le 3.200
Razširjene kapacitete. 
Dvorana bi sprejela 3.200 gledalcev, z dodatnimi tribunami pa bi se zmogljivost povečala na 4.800 gledalcev. Zupanc je izpostavil, da bi bilo ob tem treba zagotoviti dodatne parkirne prostore; za zdaj jih je namreč predvidenih le 200.

Brez pomoči javno-zasebnega partnerstva pokritja velodroma in gradnje nove večnamenske dvorane ne moremo izpeljati. Računamo, da bomo po pridobljenem gradbenem dovoljenju v začetku prihodnjega leta prek razpisa dobili ustreznega investitorja,” je dejal župan novomeške občine Alojzij Muhič.

Prva faza v dveh letih
Kot je pojasnil arhitekt in vodja projektne skupine pri načrtovanju gradnje dvorane Marjan Zupanc, vrednost celotne investicije znaša od 12 do 13 milijonov evrov. Dvorana je zasnovana na obstoječi kolesarski stezi in tribunskih objektih.

V najboljšem primeru bi se lahko gradnja prve faze začela v drugi polovici prihodnjega leta.
Alojzij Muhič

Na novo bi zgradili atletsko stezo, vse skupaj pa prekrili z lahko jekleno konstrukcijo in termoizolativnim materialom. “Prva od treh gradbenih faz, to je nadkritje velodroma in ureditev nujnih inštalacij, je izvedljiva najpozneje v dveh letih,” je povedal. Slavko Malnar, trener v Atletskem klubu Krka Novo mesto, pa je dodal, da bo treba kandidirati tudi za evropska sredstva: “Ko pogledamo načrt gradnje dvorane Velodrom, je jasno, da bi to lahko postalo olimpijsko pripravljalno središče. Stroške vzdrževanja pa bi kril zasebni partner.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.