Ambulanta se v Izolo ne bo selila

Foto: Žurnal24 Diabetični bolniki iz Izole bodo še naprej k zdravniku hodili v Koper. O svetova
Diabetes. Zdravniška ekipa iz ambulante za diabetes koprskega zdravstvenega doma ne bo hodila v Izolo.
Oglej si celoten članek

"Prenosa specialistične ambulante za diabetes v Izolo ne bo," je povedal Matevž Ravnikar, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Koper.

Prejšnji konec tedna so na ministrstvu za zdravje o tem potekali pogovori, saj si je izolski ZD prizadeval, da bi diabetični bolniki iz Izole storitve dobivali v svojem kraju bivanja. "Imamo zagotovljene prostore, prilagodili smo laboratorij. Večina uporabnikov iz Izole – teh je skoraj že 800 – želi to storitev dobivati pri nas," je dejala Gordana Živčec Kalan, vršilka dolžnosti direktorice ZD Izola, ki je želela, da bi se ekipa iz Kopra v Izolo vozila dvakrat na teden.

Usposobili svetovalko

V Izoli so v ta namen dodatno usposobili tudi sodelavko, ki deluje na področju preventivne dejavnosti in bi pacientom lahko svetovala. Danes naj bi ravno o nudenju več svetovanja v izolskem ZD potekali dodatni pogovori.

"Naše mnenje je, da naj specialistična ambulanta ostane v Kopru, saj imamo tu najboljše pogoje in je naša ambulanta ena od vodilnih v Sloveniji," je dodal Ravnikar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.