Slovenija
14 ogledov

Ambulanta se v Izolo ne bo selila

Diabetični bolniki iz Izole bodo še naprej k zdravniku hodili v Koper. O svetova Žurnal24 main
Diabetes. Zdravniška ekipa iz ambulante za diabetes koprskega zdravstvenega doma ne bo hodila v Izolo.

"Prenosa specialistične ambulante za diabetes v Izolo ne bo," je povedal Matevž Ravnikar, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Koper.

Prejšnji konec tedna so na ministrstvu za zdravje o tem potekali pogovori, saj si je izolski ZD prizadeval, da bi diabetični bolniki iz Izole storitve dobivali v svojem kraju bivanja. "Imamo zagotovljene prostore, prilagodili smo laboratorij. Večina uporabnikov iz Izole – teh je skoraj že 800 – želi to storitev dobivati pri nas," je dejala Gordana Živčec Kalan, vršilka dolžnosti direktorice ZD Izola, ki je želela, da bi se ekipa iz Kopra v Izolo vozila dvakrat na teden.

Usposobili svetovalko

V Izoli so v ta namen dodatno usposobili tudi sodelavko, ki deluje na področju preventivne dejavnosti in bi pacientom lahko svetovala. Danes naj bi ravno o nudenju več svetovanja v izolskem ZD potekali dodatni pogovori.

"Naše mnenje je, da naj specialistična ambulanta ostane v Kopru, saj imamo tu najboljše pogoje in je naša ambulanta ena od vodilnih v Sloveniji," je dodal Ravnikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.