"Američani nam ničesar ne ponujajo"

Foto: Žurnal24 Jelušičeva kljub zahtevam Zaresa in LDS ne bo predlagala prekinitve pogodbe s Pa
Jelušičeva je v Washingtonu zanikala prekinitev pogodbe za nakupe oklepnikov Patria. Če bi do tega prišlo, alternative ni, ker ni denarja.
Oglej si celoten članek

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je na uradnem obisku v Washingtonu zanikala, da je vlada sprejela odločitev o prekinitvi pogodbe za nakup oklepnikov Patria. Dopušča pa to možnost v prihodnosti, in sicer če se dokaže, da je prišlo v postopku nastajanja pogodbe do korupcije.

"Če korupcije ne bo mogoče dokazati in gre pri vsem skupaj le za diskvalifikacijo nekega tipa opreme za vojsko ali nekega proizvajalca opreme, potem tudi vlada ne more sprejeti odločitve, zaradi katere bi ta ali kakšna druga vlada v prihodnosti nosila težko odškodninsko odgovornost," je povedala ministrica.

"Američani nam ničesar ne ponujajo"
Jelušičeva je povedala, da v primeru prekinitve pogodbe alternative ni, ker zanje ni denarja. "Vsi, ki morda pričakujejo, da bodo tu dobili kakšen biznis, se motijo. Na žalost denarja ni in upanja, da bi si kdorkoli v prihodnosti 'mel brke' s kakimi provizijami, ni," je dejala ministrica in zavrnila tudi morebitno nastajanje poslov za nakup vojaške opreme v ZDA. "Nihče nam ničesar ne ponuja, tudi Američani ne," je dejala ministrica in zatrdila, da je to v rokah slovenske vojske in slovenske države.

"Če država meni, da lahko zagotavlja svojo varnost s staro opremo izpred nekaj desetletij, s starimi tanki iz stare Jugoslavije ali Sovjetske zveze, potem je to treba sprejeti. Vendar države praviloma tako ne ravnajo s svojo varnostjo in sem prepričana, da tudi slovenska država ne bo neodgovorno ravnala do lastne varnosti in svojih oboroženih sil," pravi Jelušičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.