Slovenija
23 ogledov

"Američani nam ničesar ne ponujajo"

Jelušičeva kljub zahtevam Zaresa in LDS ne bo predlagala prekinitve pogodbe s Pa Žurnal24 main
Jelušičeva je v Washingtonu zanikala prekinitev pogodbe za nakupe oklepnikov Patria. Če bi do tega prišlo, alternative ni, ker ni denarja.

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič je na uradnem obisku v Washingtonu zanikala, da je vlada sprejela odločitev o prekinitvi pogodbe za nakup oklepnikov Patria. Dopušča pa to možnost v prihodnosti, in sicer če se dokaže, da je prišlo v postopku nastajanja pogodbe do korupcije.

"Če korupcije ne bo mogoče dokazati in gre pri vsem skupaj le za diskvalifikacijo nekega tipa opreme za vojsko ali nekega proizvajalca opreme, potem tudi vlada ne more sprejeti odločitve, zaradi katere bi ta ali kakšna druga vlada v prihodnosti nosila težko odškodninsko odgovornost," je povedala ministrica.

"Američani nam ničesar ne ponujajo"
Jelušičeva je povedala, da v primeru prekinitve pogodbe alternative ni, ker zanje ni denarja. "Vsi, ki morda pričakujejo, da bodo tu dobili kakšen biznis, se motijo. Na žalost denarja ni in upanja, da bi si kdorkoli v prihodnosti 'mel brke' s kakimi provizijami, ni," je dejala ministrica in zavrnila tudi morebitno nastajanje poslov za nakup vojaške opreme v ZDA. "Nihče nam ničesar ne ponuja, tudi Američani ne," je dejala ministrica in zatrdila, da je to v rokah slovenske vojske in slovenske države.

"Če država meni, da lahko zagotavlja svojo varnost s staro opremo izpred nekaj desetletij, s starimi tanki iz stare Jugoslavije ali Sovjetske zveze, potem je to treba sprejeti. Vendar države praviloma tako ne ravnajo s svojo varnostjo in sem prepričana, da tudi slovenska država ne bo neodgovorno ravnala do lastne varnosti in svojih oboroženih sil," pravi Jelušičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.