Amerika: Slovenijo cenimo zaradi podpore v boju proti Islamski državi

Predsednik Borut Pahor ob današnjem državnem prazniku prejema številne čestitke iz vsega sveta. V imenu ameriških državljanov je Pahorju voščil tudi Obama.
Oglej si celoten članek

Med drugimi so slovenskemu predsedniku Borutu Pahorju ob dnevu državnosti čestitali japonski cesar Akihito, kralj Kraljevine Švedske Carl XVI Gustav, predsednik Kube Raul Castro Ruz, saudski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud, mehiški predsednik Enrique Peña Nieto, predsednik Irske Michael D. Higgins, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Črne Gore Filip Vujanović, predsednik Republike Albanije Bujar Nishani in predsednik Češke republike Miloš Zeman.

Američani nas cenijo

V imenu ameriških državljanov je predsedniku Pahorju voščil Barack Obama, ki je zapisal, da Združene države Amerike cenijo tesno sodelovanje s Slovenijo pri odzivanju na nenehno spreminjajoče se zahteve današnjega sveta.

Foto: Žurnal24 Borut Pahor in Barack Obama. (Foto: Epa)

"Še zlasti cenimo trajna prizadevanja Slovenije pri uveljavljanju miru in demokracije na Balkanu in drugod. Cenimo vašo trdno podporo v boju proti Islamski državi in nasilnemu ekstremizmu. Slovenija ima kot članica Nata in Evropske unije ključno vlogo pri ohranjanju čezatlantske enotnosti v času svetovnih in regionalnih izzivov. Veselimo se skupnega iskanja načinov, kako še naprej spreminjati svet na bolje," je v čestitki zapisal ameriški predsednik in slovenskim državljanom zaželel vse najboljše in obema državama še naprej dobro sodelovanje.

Nemci: Slovenija je cenjen partner

Nemški predsednik Joachim Gauck je čestital za reformna prizadevanja, ki se jih  je Slovenija v zadnjih letih lotila z veliko poguma in moči. "Slovenija je cenjen politični in gospodarski partner Nemčije. Skupaj se zavzemamo za medsebojno povezanost in krepitev Evropske unije. Zlasti v konfliktnih časih, kot so današnji, sem hvaležen za tesno in odgovorno sodelovanje naših držav kot partneric in prijateljic," je sklenil predsednik Gauck in dodal, da želi slovenskemu narodu lepo prihodnost v miru, svobodi in blaginji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    21:41 25. Junij 2015.

    To pa bo bolj težko izvedljivo. Vse dosedanje vlade Slovenije so delovale v korist nemških in ameriških kapitalističnih trustov.

  • 16:44 25. Junij 2015.

    Slovenija naj ima raje za cilj cimprej vrniti dolgove američanom in evropejcem. Kdor je dolzen mora vračati usluge in se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.