AMZS namerava prevzeti družbo za izvajanje svojih storitev

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je danes objavila namero za prevzem družbe AMZS, ki jo je pred desetimi leti ustanovila za izvajanje storitev članom. Danes ima v lasti že 72,68 odstotka delnic, ponudbo za prevzem vseh preostalih pa namerava objaviti najpozneje v mesecu dni. Za vsako namerava ponuditi osem evrov.
Oglej si celoten članek

Sredi decembra 2006 ustanovljena družba AMZS z več kot 300 zaposlenimi je glavni izvajalec storitev, ki jih svojim članom in drugim udeležencem v prometu zagotavlja Avto-moto zveza Slovenije.

Med njenimi najpomembnejšimi storitvami so tehnični pregledi, sklepanje avtomobilskih zavarovanj in registracije vozil, opravljanje pomoči na cesti ter izvajanje programov varne vožnje.

Skupščina Avto-moto zveze Slovenije je odločitev o povečanju deleža v družbi AMZS sprejela v luči ciljev iz strategije 2016-2020 in tudi ob upoštevanju spremenjenih okoliščin, ki jih prinaša zakon o nematerializiranih vrednostnih papirjih, piše na spletnih straneh AMZS.

Zaradi skorajšnje ukinitve brezplačnih registrskih računov pri KDD in s tem povezanimi stroški z odprtjem in vodenjem trgovalnega računa so namreč mali delničarji začeli prodajati svoje deleže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.