Slovenija
29 ogledov

AMZS namerava prevzeti družbo za izvajanje svojih storitev

AMZS Andrej Leban
Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je danes objavila namero za prevzem družbe AMZS, ki jo je pred desetimi leti ustanovila za izvajanje storitev članom. Danes ima v lasti že 72,68 odstotka delnic, ponudbo za prevzem vseh preostalih pa namerava objaviti najpozneje v mesecu dni. Za vsako namerava ponuditi osem evrov.

Sredi decembra 2006 ustanovljena družba AMZS z več kot 300 zaposlenimi je glavni izvajalec storitev, ki jih svojim članom in drugim udeležencem v prometu zagotavlja Avto-moto zveza Slovenije.

Med njenimi najpomembnejšimi storitvami so tehnični pregledi, sklepanje avtomobilskih zavarovanj in registracije vozil, opravljanje pomoči na cesti ter izvajanje programov varne vožnje.

Skupščina Avto-moto zveze Slovenije je odločitev o povečanju deleža v družbi AMZS sprejela v luči ciljev iz strategije 2016-2020 in tudi ob upoštevanju spremenjenih okoliščin, ki jih prinaša zakon o nematerializiranih vrednostnih papirjih, piše na spletnih straneh AMZS.

Zaradi skorajšnje ukinitve brezplačnih registrskih računov pri KDD in s tem povezanimi stroški z odprtjem in vodenjem trgovalnega računa so namreč mali delničarji začeli prodajati svoje deleže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.