Andrej Šter hladnokrvno: "Pejd v ku**!"

Foto: MZZ Andrej Šter
Andrej Šter, ki je v zadnjih dneh na zunanjem ministrstvu zadolžen za evakuacijo slovenskih državljanov iz tujine, je opisal s kakšnimi ljudmi imajo vse opravka.
Oglej si celoten članek

Šter je v pogovoru za Metino listo opisal, kako poteka delo v njegovem oddelku na zunanjem ministrstvu, kjer zadnje tedne skrbijo, da se Slovenci, ki so obtičali v tujini, varno vrnejo domov.

Veliko je tudi zelo težavnih ljudi, pove Šter, ki opiše telefonski pogovor s Slovencem, ki je dopustoval na Mauritiusu. "Rekel je, da je davkoplačevalec, pa sem mu odgovoril, da sem jaz tudi,“ opisuje Šter in nadaljuje, da je gospod zahteval nasvet. Pred Šterom se je z gospodom že pogovarjala kolegica z ministrstva, a s pojasnili ni bil zadovoljen.

Nato je gospod dejal, da v Sloveniji pozna pomembne ljudi, a Šter se ni dal. Tudi jaz jih, mu je odvrnil. Gospod je za tem povzdignil glas in še enkrat zahteval nasvet, Šter pa mu je rekel, naj gre po list papirja in svinčnik, da si bo nasvet lahko zapisal.

"Imate papir in svinčnik v rokah? Moj nasvet je: Pejd v ku**! Reakcija je bila izjemna, kar sapo mu je vzelo. Vprašal je: Kaj? Pa sem mu odgovoril, če katere od teh treh besed ni razumel in odložil telefon,“ opisuje Šter.

Celoten pogovor lahko poslušate na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 43

  • 21:34 31. Marec 2020.

    Neprimerno obnašanje državnega funkcionarja in jaz se s tem ne bi bahal.

  • 15:36 31. Marec 2020.

    [ Nato je gospod dejal, da v Sloveniji pozna pomembne ljudi … ] Iz članka ni razbrati vzrok nezadovoljstva dopustnika, …

  • 12:36 31. Marec 2020.

    Primitiven je bil in primitivec je ostal. Kaj mu pomaga malteško viteštvo, če pa ima na svoji vesti izbris. Pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.