Slovenija
145024 ogledov

Andrej Šter hladnokrvno: "Pejd v ku**!"

Andrej Šter MZZ
Andrej Šter, ki je v zadnjih dneh na zunanjem ministrstvu zadolžen za evakuacijo slovenskih državljanov iz tujine, je opisal s kakšnimi ljudmi imajo vse opravka.

Šter je v pogovoru za Metino listo opisal, kako poteka delo v njegovem oddelku na zunanjem ministrstvu, kjer zadnje tedne skrbijo, da se Slovenci, ki so obtičali v tujini, varno vrnejo domov.

Veliko je tudi zelo težavnih ljudi, pove Šter, ki opiše telefonski pogovor s Slovencem, ki je dopustoval na Mauritiusu. "Rekel je, da je davkoplačevalec, pa sem mu odgovoril, da sem jaz tudi,“ opisuje Šter in nadaljuje, da je gospod zahteval nasvet. Pred Šterom se je z gospodom že pogovarjala kolegica z ministrstva, a s pojasnili ni bil zadovoljen.

Nato je gospod dejal, da v Sloveniji pozna pomembne ljudi, a Šter se ni dal. Tudi jaz jih, mu je odvrnil. Gospod je za tem povzdignil glas in še enkrat zahteval nasvet, Šter pa mu je rekel, naj gre po list papirja in svinčnik, da si bo nasvet lahko zapisal.

"Imate papir in svinčnik v rokah? Moj nasvet je: Pejd v ku**! Reakcija je bila izjemna, kar sapo mu je vzelo. Vprašal je: Kaj? Pa sem mu odgovoril, če katere od teh treh besed ni razumel in odložil telefon,“ opisuje Šter.

Celoten pogovor lahko poslušate na tej povezavi.

Komentarjev 43
  • Lavdan 21:34 31.marec 2020.

    Neprimerno obnašanje državnega funkcionarja in jaz se s tem ne bi bahal.

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 15:36 31.marec 2020.

    [ Nato je gospod dejal, da v Sloveniji pozna pomembne ljudi … ] Iz članka ni razbrati vzrok nezadovoljstva dopustnika, zgolj Šterov napuh in načet ego, v dokazovanju kdo ima več poznanstev. Očitno Šter, ki še vedno opravlja delo.

  • Francisscos 12:36 31.marec 2020.

    Primitiven je bil in primitivec je ostal. Kaj mu pomaga malteško viteštvo, če pa ima na svoji vesti izbris. Pa ne mislim tistih, ki so bili rojeni izven teritirija Slovenije. Enako se je zgodilo njegovim političnim nasprotnikom, klenim Slovencem.