Anketa: Sodišče je imelo dovolj dokazov za obsodbo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Da sodišče ni imelo dovolj dokazov za obsodbo v zadevi Patria meni le tretjina vprašanih.
Oglej si celoten članek

Večina vprašanih v javnomnenjski anketi Episcentra, ki jo je v oddaji Danes objavil Planet TV, meni, da je imelo sodišče dovolj dokazov za obsodilne sodbe v zadevi Patria. Tako jih je na anketno vprašanje odgovorilo 58 odstotkov. Nasprotno, da dokazov ni dovolj, jih meni 32 odstotkov, 10 odstotkov pa je odgovorilo z "ne vem".

Razdeljeni o pritožbi

Anketirance so povprašali tudi po mnenju, kako bo odločilo višje sodišče glede pritožb obsojenih na kazen v zadevi Patria. Med vprašanimi jih 35 odstotkov meni, da bo sodbo vrnilo v ponovno presojo, 34 odstotkov pa, da jo bo potrdilo.

Po oceni 26 odstotkov vprašanih bo sodišče sodbo prvostopenjskega sodišča razveljavilo, 5 odstotkov pa jih glede tega nima mnenja.

Več kot pol novega davka na nepremičnine ne podpira

Avtorje ankete je zanimalo tudi stališče anketiranih o predlogu davka na nepremičnine, ki naj bi bil uveden 1. januarja prihodnje leto, obdavčene pa naj bi bile vse nepremičnine. Takšnega predloga ne podpira 57 odstotkov vprašanih, delno ga podpira 27 odstotkov, podpira pa ga 16 odstotkov anketiranih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.