Slovenija
23 ogledov

Anketa: Sodišče je imelo dovolj dokazov za obsodbo

slovenija 05.06.13, Franci Matoz, Janez Jansa, Patria, sodisce, sojenje, sodba, Anže Petkovšek
Da sodišče ni imelo dovolj dokazov za obsodbo v zadevi Patria meni le tretjina vprašanih.

Večina vprašanih v javnomnenjski anketi Episcentra, ki jo je v oddaji Danes objavil Planet TV, meni, da je imelo sodišče dovolj dokazov za obsodilne sodbe v zadevi Patria. Tako jih je na anketno vprašanje odgovorilo 58 odstotkov. Nasprotno, da dokazov ni dovolj, jih meni 32 odstotkov, 10 odstotkov pa je odgovorilo z "ne vem".

Razdeljeni o pritožbi

Anketirance so povprašali tudi po mnenju, kako bo odločilo višje sodišče glede pritožb obsojenih na kazen v zadevi Patria. Med vprašanimi jih 35 odstotkov meni, da bo sodbo vrnilo v ponovno presojo, 34 odstotkov pa, da jo bo potrdilo.

Po oceni 26 odstotkov vprašanih bo sodišče sodbo prvostopenjskega sodišča razveljavilo, 5 odstotkov pa jih glede tega nima mnenja.

Več kot pol novega davka na nepremičnine ne podpira

Avtorje ankete je zanimalo tudi stališče anketiranih o predlogu davka na nepremičnine, ki naj bi bil uveden 1. januarja prihodnje leto, obdavčene pa naj bi bile vse nepremičnine. Takšnega predloga ne podpira 57 odstotkov vprašanih, delno ga podpira 27 odstotkov, podpira pa ga 16 odstotkov anketiranih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.